Polere vinduer

Jeg ved virkeligt ikke, hvordan jeg ville kunne overleve uden internettet. Faktisk er det en lidt skræmmende tanke, at vi er så afhængige af det. Men det er altså en livredder. Det er via internettet, at jeg holder kontakt med mine søskende og børn. Det er via internettet, at jeg køber de fleste af mine dagligvarer og det meste af vores tøj. Det er via internettet, at jeg følger de kurser, som jeg har tilmeldt mig. Det er også via internettet, at jeg får mange nye ideer til projekter, rejser, fritidsaktiviteter mv. Og nej, jeg skal nok lade være med at sige: Sådan var det ikke i gamle dage, dengang jeg var ung. Fordi: Internettet har gjort livet meget lettere for mange mennesker. Inklusive mig selv. Det indrømmer jeg.

Det er nemt

Det er da meget nemmere at sende et e-mail end at skulle finde et posthus, købe frimærker, håndskrive adresser på konvolutter og så få brevene sendt. Med en e-mail, så skal man bare trykke på en enkelt knap. Og pift. Så har modtageren allerede fået den. Der er ikke nogen ventetid. Og heller ikke nogen afhængighed af fagforeningsstærke postbude, der måske strejker.
Ja, jeg vil gerne hylde internettet. Og jeg vil gerne råbe stort hurra og længe leve til de mennesker, der har arbejdet for, at internettet kunne blive tilgængeligt for alle. Det må jeg sige, at jeg vil. Og jeg ved godt, at der er mange, der er imod internettet.

De siger, at det er skyld i, at de spilder deres tid. De siger, at det ødelægger vores sociale liv. De siger, at vi glemmer at læse og skrive. Intet er mindre sandt. Det mener jeg virkeligt. Det, som gør, at vi spilder vores tid, er alle de unødvendige applikationer, som vi samler op, når vi kommer på internettet. Ligesom, når vi går en tur i skoven. Så finder vi smukke blomster eller blade, vi samler op. Det samme gør vi med apps. Og her går vi ofte galt i byen. Det er rigtigt nok. Men det kan man altså lære at filtrere og få sorteret i. Det burde være obligatorisk, at elever i første klasse lærer at sortere det. de ser på internettet. Og at håndtere det sikkert.

Nemt at finde god service

Men altså, som sagt. Jeg synes, at det er en ekstra livgivende kilde i mit liv. Jeg lærer. Jeg opdager. Jeg bliver overrasket. Fx så blev jeg meget overrasket over, hvor hurtigt det gik for mig at finde en vinduespudser i Valby. Jeg søgte efter ”vinduespudser på Vesterbro” og ”vinduespudser i København”. Der gik ikke mere end 3 minutter, så havde jeg fået bestilt en vinduespudser til at komme og ordne mine vinduer på lørdag. Det er frigørende. Fordi den tid, jeg ville have brugt – i gamle dage – på at lede i telefonbøger og ringe op – kan jeg nu bruge til andre ting. Fx at finde lige den opskrift på osso buko, som jeg har planlagt at lave til min mand i aften. Så ja, jeg indrømmer, at jeg er mega-fan af internettet.

Disclaimer