Skade eller arbejdsskade?

Hvornår er en arbejdsskade en skade, som giver dig ret til erstatning? Det kommer naturligvis an på omstændighederne, som skaden er sket under. Er du håndværker og har fået påbud om at bære hjelm, når du er på din arbejdsplads, og du ikke gør det, så tvivler jeg på, at du kan få erstatning. Bar du derimod hjelmen og kom til at slå hovedet, så er du givetvis berettiget til at få erstatning. Men der kan være mange andre forhold, som spiller ind.

Uforsigtighed

Var du uforsigtig, selv om du godt ved, at der, hvor du bevæger dig, kan det være meget farligt at tage en risiko, så kan der igen være tvivl om din berettigelse til erstatning. Tog du derimod vare på dig selv, og en ude fra kommende faktor forvoldte skaden, ja så er din berettigelse til erstatning sikker.

Som du kan se, så er der flere forhold, som har betydning for din mulighed for at få erstatning.

Advokat til arbejdsskade

Derfor er det en god ting at kontakte en arbejdsskade advokat, som kan vejlede og hjælpe dig igennem en proces omkring erstatning.
Din arbejdsgiver har sikkert en forsikring, som dækker skader, og du har måske også selv en forsikring. Det kan være en stor hjælp. Ikke desto mindre kan det være hårdt og svært at holde en dialog med selskaberne omkring erstatningen. Forsikringsselskaberne har jo mange sager, og det kan tænkes, at din sag ikke lige har højeste prioritet. Samtidigt kan det være meget svært at skulle samle papirer og dokumentation, især hvis du har et længere sygdomsforløb, efter skaden er sket. Udgiften til arbejdsskade advokaten kan derfor være godt givet ud, fordi han eller hun vil sørge for, at al papirarbejde bliver udført korrekt.

Odense

Jeg har selv haft en god erfaring med en advokat i Odense – BJSJ.dk. Det er nogle år tilbage, inden jeg flyttede fra den by. Jeg var faldet, fordi jeg snublede over et kabel, som lå frit i bygningen, vi arbejdede i. Elektrikerne havde lagt kabler ind og var ved at pakke sammen. Vi murere skulle sætte en væg op. Jeg var på vej hen for at hente mine værktøj og snublede og slog hovedet rigtigt grimt. Hjelmen, jeg havde på krakelerede fuldstændigt, og jeg fik en rigtig hård hjernerystelse og en fraktur i en nakkehvirvel. Hjernerystelsen kom jeg mig over. Der var dog hovedpine i lang tid bagefter. Det var mere frakturen i nakken, som var skyld i, at jeg ikke kunne arbejde i lang tid. Jeg skulle for det første gå i meget lang tid med en nakkestøtte, og jeg måtte ikke bøje mig i hurtige eller pludselige bevægelser. Det kan blive nødvendigt, når man er håndværker på en travl arbejdsplads. Min advokat dér i Odense var super og sørgede meget hurtigt for, at jeg kunne få erstatning for den tabte arbejdsfortjeneste i de 6 måneder, jeg ikke måtte arbejde. Det sikrede mig og min familie. Det var virkeligt værdifuldt. Især for min kone, som kunne slappe af, fordi hun vidste, at vi ikke kom til at få økonomiske problemer, mens jeg var sygemeldt.

Disclaimer