Græsset er altid grønnere …

Græsset er altid grønnere …

”Græsset er altid grønnere på den anden side af hækken”. Sådan lyder et godt gammelt dansk ordsprog. Betydningen er lidt i stil med, at ”de andre” altid har det bedre, ”har mere” end en selv etc.

Men lige i mit tilfælde, skal det tages meget mere bogstaveligt. For det er faktisk sådan, at græsset er grønnere på den anden side af hækken. Min nabo er nemlig inkarneret havemand. Sådan en med grønne fingre, som kan få alt til at spire og gro. Og sådan en har vi altså ikke på min side af hækken, desværre.

Men jeg gør hvad jeg kan. Jeg lytter ivrigt, når min nabo – Jens hedder han – fortæller om hvordan han er sluppet af med alt det mos der var i hans græsplæne, da han flyttede ind for omkring fem år siden og når han beretter om, hvordan han er sluppet af med de gåsebiller, som plejer at plage hele området om sommeren eller når han fortæller vidt og bredt om alle de andre gode ting han gør, i kampen for at få kvarterets flotteste have. Den alle vi andre bare kan skele misundeligt til og drømme om, velvidende at chancen for nat vi nogensinde får sådan en have, nok aldrig kommer længere end bare til drømmen. Med mindre altså vi vinder i lotto og beslutter os for at bruge alle pengene på at hyre en havemand. Men det kan jeg godt garantere ikke kommer til at ske. Altså at alle pengene vil gå til en havemand, hvis jeg vinder i lotto.

For selv om jeg synes, at Jens har en flot have. Og selv om jeg let kan blive lidt misundelig på ham. Så må jeg også samtidig erkende, at jeg aldrig kommer til at gå så meget op i min have, at jeg vil begynde at bruge tusindvis af kroner, på at få den toptunet. Sådan er jeg nemlig slet ikke. Jeg kan godt værdsætte en dejlig have med en flot og velplejet græsplæne. Men så heller ikke mere. Jeg har andet at bruge min tid og mine penge på.

 

Disclaimer