Mos i græsplænen er irriterende

Oplever du meget mos i græsplænen? I så fald skal du læse med her. Mos i græsplænen kan være utroligt irriterende, specielt når man tilhører gruppen af haveejere, som bare gerne vil have mosset fjernet, så man kan få sig en flot og grøn græsplæne uden mos.

I denne artikel giver vi nogle gode råd til, hvordan du kommer mosset til livs, så du kan opnå dit mål med en flot plæne.

Tag problemet i opløbet

Noget af det vigtigste man kan gøre for at pleje sin græsplæne er, at sørge for, at græsset får så gode gro-betingelser som muligt. Og det kan man bl.a. gøre ved at fjerne mos og ukrudt stort set lige så hurtigt som det opstår.

Det er derfor vigtigt at tage tingene i opløbet, hvis man begynder at se et problem ude i græsplænen. Så snart du ser noget mos titte frem i plænen, så bør du gøre ud af at hive det op. Lad være med at dovne den af og lade moset sprede sig i græsplænen. På den måde kan det hurtigt vokse sig til et meget større problem, hvor der en dag pludselig er så meget mos, at det går udover væksten af græsset.

Du kan gøre det til en vane at du hver dag lige går ud og kigger om morgenen på din græsplæne. Har du brug for at gå i gang med en skovl og nogle havehandsker? Selvom du ikke har tid til at fjerne mosset om morgenen, så vil du kunne danne dig et billede af, hvorvidt du lige skal rende derud om aftenen for at fjerne det irriterende mos.

Skal du have havemand på besøg?

Nogle gange kan problemet blive så stort, at du har brug for professionel hjælp. Hvis du ikke selv har en masse tid eller erfaring med havearbejde, eller hvis du simpelthen bare ikke har overskud og kræfter til selv at gøre arbejdet, så kan det være nødvendigt at få nogen til at komme og give en hånd med.

I dag er der ganske gode muligheder for at hyre en havemand. Og du kan hyre en havemand både rent professionel eller en, som blot har lidt forstand på havearbejde og måske arbejder med det som sin bibeskæftigelse. Alt efter om det skal være en professionel havemand, eller om det skal være en haveinteresseret person, så koster det naturligvis noget forskelligt.

Men så dyrt behøver det faktisk ikke at hyre en havemand. Prøv f.eks. at tage et kig her hos jobbi.dk, hvor der er mange forskellige udbydere af hjælp til havearbejdet. Jobbi.dk er bygget op, så det er let og hurtigt at finde ud af, om der kan findes en, som kan hjælpe lige netop i det område, hvor du bor -lettere kan det næsten ikke være.

Uanset om du vælger selv at håndtere arbejdet med haven eller om du hyrer en hjælpende hånd, så skal man være forberedt på, at en del af arbejdet vil være noget, som skal foretages igen. Med andre ord: Havearbejde er ikke sådan lige noget, som man fisker en gang for alle – det har det med at være noget tilbagevendende.

Disclaimer