Kunsten at præsentere

Det bliver spændende her i slutningen af november. Jeg skal på kursus. Jeg har altid en eller anden mærkelig ambition om at blive bedre til forskellige ting, som har med mit job at gøre. Måske er det i virkeligheden sådan et konkurrencegen i mig, som skal tilfredsstilles via dygtiggørelse. Måske! I hvert fald så er jeg utroligt glad for, at virksomheden, som jeg arbejder for, har givet mig nogle penge til at dække omkostningerne af kursusudgifterne. Faktisk har de betalt 50% af hele beløbet. Og det er da værd at tage med. Jeg skal så også bruge et par af mine feriedage på at deltage i kurset. Men det er helt fint. Det er jo i virkeligheden ikke mere, end at jeg bare skal sige til mig selv, at jeg ikke skal på sådan en forlænget weekend til Berlin. Jeg kommer da til Berlin en anden gang. Berlin bliver, hvor den er.

Spændende kursus

Et spændende kursus i præsentationsteknik som dette https://www.mbk.dk/kursus/praesentationsteknik-3-dage/ vil måske ikke altid være tilgængeligt for mig. Så prioriteten har været at tage på kursus. Og skal jeg være helt ærlig? Det bliver lidt, som om at jeg tager på en forlænget weekend i en storby. Kurset foregår nemlig i København. Og selv om jeg har familie der, som jeg skal bo hos imens, kurset afholdes, så bliver der altså også lidt tid til sightseeing. Jeg kender jo slet ikke byen. Jeg bor jo i det, de kalder for ’udkantsdanmark’. Her er måske ikke de helt vilde og store kulturbegivenheder. Men her sker faktisk mange ting – sådan på de fronter, der hedder udvikling af nye arbejdspladser og ny og effektiv infrastruktur. Så det bliver lidt spændende at se, hvad der sker på de felter i København.

Lille firma

Selv er jeg ansat i et lille firma. Vi beskæftiger os med bioteknologi og er lige blevet involveret i en stor undersøgelse omkring Covid-19. Mere om den undersøgelse må jeg ikke sige nu. Men som formidler, og kommunikationsmedarbejder, skal jeg holde mig opdateret om resultater af undersøgelsen, og de skal så senere præsenteres for offentligheden. Derfor er jeg ekstra glad for, at jeg skal på kursus i præsentationsteknik. Jeg ved, jeg er en dygtig formidler. Men man kan altid lære noget. Og får jeg ikke nogen konkrete værktøj med mig ud af kurset, så vil jeg helt sikkert møde nogle spændende mennesker. Det kan jo godt tænkes, at de bliver inspirationskilder for mig. Eller at de giver mig gode idéer til, hvordan gode og dårlige nyheder om undersøgelsen skal håndteres. Så, jeg glæder mig rigtigt meget. Også til at se min familie i København. Det er længe, siden jeg sidst har set dem. Det bliver hyggeligt at tale med dem om deres liv. Om mit liv og om, hvordan det er at bo her og der.

Kurset starter i slutningen af november. Jeg rejser derover dagen før det begynder, så jeg kan møde op – frisk og frejdig. Selvfølgelig skal jeg tilbage, men jeg har tænkt mig at tage en ekstra fridag, så jeg lige kan få tid til at få alle de nye indtryk sat på plads i hovedet.

Disclaimer