Miniferie i Tyskland

Bortset fra en bule i højre side af bilens bagende, som vi indkasserede på en parkeringsplads i Heidelberg, var det en dejlig ferie, vi kom hjem fra i søndags. Som så mange gange før valgte vi her i foråret at tage på en kør selv ferie til Tyskland, og i det sydlige Tyskland, hvor vi tilbragte to uger, var det rigtig dejligt vejr, selv om det var ret tidligt på foråret.

Vi havde mange gode oplevelser og boede dejligt i et idyllisk beliggende hus omkring 30 kilometer fra Heidelberg. Vi har gennem årene erfaret, at der faktisk er mange lækre ferieboliger i Tyskland, uanset hvilken del af landet, man har lyst til at besøge.

Kort eller lang ferie i Tyskland

I havde til denne ferie valgt at leje et hus i stedet for en lejlighed, som vi mange gange tidligere har valgt. Det hænger sammen med, at vi havde besluttet at tage vores hund, Rikke, med på ferien. Det var første gang, at vi prøvede at holde ferie med hund i Tyskland, og vi havde selvfølgelig sikret os på forhånd, at det var tilladt at have hunden med i det lejede feriehus.

På forhånd talte vi en del om, hvor besværligt det mon ville være at have Rikke med, men det viste sig at gå rigtig godt. Vi havde taget hendes egen hundeseng med, så hun følte sig tryg og godt tilpas, når hun var alene i huset, mens vi for eksempel tog ud at spise om aftenen eller kørte ind til Heidelberg for at kigge nærmere på byen og shoppe lidt.

Nordtyskland

På en del af vores tidligere ferier i Tyskland har vi valgt et noget nordligere feriemål, og især har vi holdt meget af at besøge Harzen, hvor vi nyder at tage nogle gode traveture i den smukke natur. Vi har både prøvet at holde ferie på et af de hyggelige og tilpas billige hoteller, som der er masser af i det område, og at leje os ind i forskellige feriehuse i Harzen, som der også er et stort udvalg af. Hele Nordtyskland og Harzen er geniale til en miniferie!

Men denne gang valgte vi altså at køre noget længere sydpå, fordi denne ferie lå så tidligt på året, og vi ville gerne have så godt vejr som muligt. Og det må vi bestemt også sige, at vi fik. Vi var faktisk rigtig heldige med vejret, som var tæt på at byde på temperaturer som i en god, dansk sommer. Og bortset fra en enkelt regnbyge, holdt vejret tørt i de to uger, vi var der.

Vi havde også begge set frem til at køre lidt rundt i et af de store vindistrikter der nede sydpå, for både min kone og jeg holder meget af de tyske hvidvine. Vi har aldrig tidligere holdt en egentlig vinferie i Tyskland, men det kommer vi helt sikkert til i fremtiden, for vi havde mange gode oplevelser med besøg på de vingårde, som er åbne for publikum. Og det var heller ikke så få flasker vin, vi fik stuvet i bilen, så vi nok nærmede os bilens grænse for vægt.

Disclaimer