Udvalget af brætspil vokser konstant

Som overskriften antyder, vokser udvalget af brætspil hele tiden. Det gør det på grund af at efterspørgslen ligeledes vokser.

Brætspil har siden tidernes morgen været sjove måder at konkurrere og socialisere sig på. I mange år har vi været lidt væk fra disse spil, og spillene så en stor nedgang i efterspørgsel omkring år 2000, hvor computerne for alvor kom frem.

I dag savner mange, særligt børn og unge, denne interaktion med andre mennesker, hvilket er årsagen til, at brætspil igen er blevet populære på det danske- og internationale marked.

Brætspilscaféer

Et særligt tegn på denne udvikling er, at der over hele landet popper caféer op, som særligt henvender sig til folk, som vil spille brætspil over en øl eller en bid mad.

Brætspil er nemlig notoriske for at være dyre spil, som man kun spiller et par gange, før man bliver træt af gameplayet i spillet. Denne antagelse gør brætspilscaféerne op med, da det her er muligt at komme ind og prøve et ekstremt stort udvalg af spil, uden at betale særlig meget.

Typisk lægger prisen på omkring 30,- i entré, hvor man herefter kan spille så længe man har lyst, og lige så mange forskellige spil som man orker.

Det er med andre ord ekstremt studievenligt, da man får rigtig mange timers underholdning for næsten ingen penge. Dette er også årsagen til, at mange af disse brætspilscaféer ligger i de store studiebyer, hvor mange unge mennesker ikke har råd til at investere større beløb i de nyeste og sjoveste brætspil hver gang der kommer et nyt.

Brætspillene er ikke længere simple spil som Kalaha eller Ludo, men har bevæget sig langt ud over det niveau, og er nu meget komplekse spil, som man sagtens kan fordybe sig i, i mange timer.

 

Disclaimer