Backgammon er et godt familiespil

Backgammon er et spil for to personer. Spillet foregår på et bræt, der består af 24 punkter (spidser) placeret i fire kvadranter. Imellem venstre og højre halvdel af brættet er baren. Brættet placeres mellem de to personer, så hver person har 12 punkter foran sig. De 12 punkter som vender ind mod personen, er dennes hjemland. Hjemlandet kan yderligere deles op i et ydre og indre hjemland. I diagram 1 kan du se brættet med brikkernes grundopstilling. Formålet i backgammon er at bringe alle sine brikker hjem til sit eget indre hjemland og derefter tage dem ud af brættet. Den spiller, der først får alle sine brikker taget ud af brættet, vinder spillet. Backgammon er rigtig sjovt spil, som kan spilles i alle aldre, hvorfor backgammon er et godt familiespil. Det kan både spilles derhjemme, på ferier, i bilen og andre sociale sammenhænge. Backgammon er nemlig utrolig nemt at tage med, og ofte er det lige som at slæbe en lille minikuffert med sig. Det er af historie grunde, at backgammon ofte er formet som en lille minikuffert, der er nem at pakke sammen. For mange år siden, i det gamle Arabien, var det nemlig ikke tilladt at spille backgammon, da det blev forbundet med gambling. Alligevel så spillede folk det, men de udviklede spillet således, at de hurtigt kunne komme væk med det – derfor den lille kuffert, som ofte ses.

Backgammon er et godt familiespil, da alle kan være med

På lang sigt, så siges backgammon at være mere end et held-spil. Heldigvis er der også en del held impliceret i backgammon, hvilket betyder, at alle kan vinde over alle. Uanset om du er en deltidsgambler, og spiller mod et lille barn, så er der altid det element af held, så det lille barn sagtens kan gå hen at vinde et enkelt spil. Backgammon er altså et godt familiespil.

Backgammon er også et godt spil, hvis man ønsker at aktivere sine børn, uden selv at lave det store. Det kan fx være, at man er på vej på bilferie, og derfor skal køre rigtig langt. Det kan rigtig mange børn have det svært med, og ofte bliver de mere og mere irriterende, jo længere tid man har kørt. Her er backgammon en rigtig god løsning, da det stimulerer børnene glimrende, og samtidig giver den nødvendige fred og idyl for forældrene. Det kan altså være med til at bevare familiefreden, hvilket igen illustrerer at backgammon er et godt familiespil.

Det kan også være noget alle i familien samles om, og spiller turnering. Det kan være når man er i sommerhus, og skal hygge sig. Det kan også være, hvis man efter aftensmaden, skal have besluttet hvem der skal klare opvasken. Her fungerer backgammon som en glimrende problemknuser, da man bare kan tage et spil backgammon om, hvem der skal tage opvasken. Ofte gør det også spillet lidt sjovere, når der er noget på højkant.

Backgammon er altså på alle måder et godt brætspil som hele familien kan have fornøjelse af.

 

Disclaimer