Er du cool?

Til hverdag er du sådan en ret cool type: I kontrol. I balance. Du holder dig orienteret om alt, hvad der har med dine interesser og dit job at gøre. Du har et godt liv. Lige indtil den dag, måske søndag morgen, hvor du står i køen hos bageren og får et anfald. Den kolde sved siler ned ad ryggen. Hjertet hopper og banker. Du vender dig om for at bede hende den lidt højrøstede dame om at holde afstand. Det sortner lidt for øjnene. Du klarer dog, episoden uden at falde om på stedet. Du får købt croissanter, det gode rugbrød og en lækker kage til i eftermiddag.

Hjertebanken af stress?

På vejen hjem kommer den der hjertebanken bare tilbage. Du er angst. Du er virkeligt bange for, at der skal ske dig noget. Så lige så snart du har lukket dig ind, går du hen til din lap top og tænder for browseren. ”Stress behandling” skriver du. Du får en liste over stresscoaches frem. Du skriver også ”Hjertestop” og får et par guides til, hvordan man håndterer en situation, hvor et menneske har fået hjertestop. Du får også nogle adresser på læger, der ved noget om hjerte-kar-sygdomme.
Din hjertebanken er væk nu.

Du har taget et skridt

Men du har gjort noget godt for dig selv: Du har fundet steder, hvor du kan få stress behandling. Du er nemlig stresset. Du har haft mistanke om det i ret lang tid nu. Dit hjerte er faldet til ro. Men du skal ikke bare slå søndag morgens episode hen, som en bagatel. Du skal i stress behandling. Og det kan ikke ske for hurtigt. Så ring til den stress behandler, du fandt, og som har klinik i nærheden af, hvor du bor. Det er bedre at komme i gang med stress behandlingen nu, end at det bliver for sent for dig. Husk det.

Disclaimer