Det er snart på tide at komme i gang med at lave ønskelister til jul igen. Hvad skal der være på din? I denne artikel vil vi give nogle gode råd til, hvordan du laver en rigtig god ønskeliste her til jul. Læs med her, hvis du gerne vil have nogle gode gaver til juleaften.
Tænk på prisklassen
Det er først og fremmest meget vigtigt at tænke på prisklassen, hvis man skal i gang med at lave en ønskeliste. Hvor mange penge plejer i at give hinanden for her op til jul? Det er trods alt ikke alle familier, der har lige så mange penge at gøre godt med. Og der kan også være stor forskel på hvor mange penge de enkelte familiemedlemmer egentlig har mulighed for at give for i gaver.
Det er vigtigt at tænke på dette, så man ikke ender med at skriv nogle alt for dyre gave ønsker på listen. Hvis man gør det, kan man nemlig hurtigt komme til at udelukke nogle enkelte medlemmer i familien. Og derudover kan man blot gøre folk meget utilpasse, fordi de ikke har mulighed for at give dig det, som de egentlig ønsker at give dig. Dine familiemedlemmer og venner vil trods alt gerne gøre det bedste for dig. Men måske har de simpelthen ikke råd til at opfylde dine ønsker.
Det er bedst at finde frem til nogle gaveønsker, som alle mennesker alt i alt har mulighed for at opfylde. Det kan for eksempel være for et par 100 kroner, som de enkelte gaver står til. Det er noget, som langt de fleste danskere kan give for i gave. Men i nogle danske familier er det også nødvendigt at gå længere ned i prisklasse.
Hvor mange ting skal du skrive på din ønskeliste?
Derudover skal du gøre dig nogle tanker om, hvor mange gaver du egentlig skal skrive på din ønskeliste. Jo flere gaver du skriver på ønskelisten, jo flere muligheder har dine gavegivere også at vælge imellem. Det kan være meget rart for dem, da de dermed har større mulighed for at vælge noget, som de synes er bedst for dig. Hvi der er rigtig mange personer som skal give dig gave, så det netop er en god idé at skrive rigtig mange gaveønsker på din ønskeliste. Samtidig kan det også have sine ulemper. På denne måde kan det nemlig være, at du ender med ikke lige at få de få gaver, som du ønskede dig allermest. Du kan eventuelt arrangere din ønskeliste, så du altså har de gaver, som du helst gerne vil have, til at stå øverst på listen. Skriv gerne dette ned på din ønskeliste også, så folk er klar over det.
Vil du hellere have penge eller gavekort?
Der er også værd at spørge sig selv om hvorvidt man egentlig hellere vil have penge eller gavekort. Det har fået et ret dårligt ry at give penge og gavekort til jul og lignende. Men det kan faktisk være meget rart at modtage dette fremfor en eller anden gave, som man alligevel ikke ønskede sig. På den måde slipper du også for at skulle bytte gaven, hvis du hellere ville have pengene.
Jeg har altid været ret stor tilhænger af at give en gave (som modtageren ønsker sig), hvorimod penge eller gavekort som julegave har ligget mig ret fjernt.
Men jeg må også erkende, at jeg i de senere år har rykket mig lidt (en del faktisk), så gavekortene har sneget sig mere og mere ind, som en del af mine gaver.
Jeg holder dog mest af at give et specifikt gavekort til en bestemt ting eller f.eks. et oplevelsesgavekort el.lign. Jeg synes, at det bliver lidt mere personligt end et generelt gavekort med et beløb på.
Jeg har det lidt på samme måde, som Anne. Penge (og gavekort) har faktisk altid været et no-go for mig. Men jeg har flyttet mig de senere år. Jeg tror det hænger sammen med, at mange af dem, som jeg giver gave har en tendens til løbende at købe de (mindre ting), som de har brug for og der derfor ikke er så meget tilbage på ønskesedlerne – og det der er, er ofte noget dyrere end det beløb jeg giver for. Samtidig synes jeg også bare generelt, at fx gavekort er blevet mere og mere accepteret under træet.