Spar penge på maden

En nem måde at spare penge på er ved at lave et madbudget. Mange bruger alt for mange penge på mad. Et godt råd til at spare penge er ved at lave et madbudget, samt en madplan. Hvis du laver en madplan for hele ugen og sørger for at købe ind én gang om ugen, så køber du ikke for mange ting, eller bliver fristet af noget nyt hver gang du handler. Et budget kan spare dig for rigtig mange penge generelt. Med et budget kan du regne dit rådighedsbeløb ud, så du ved, hvor mange penge du har til rådighed.

Ved en ugentlig madplan, sikre du nemlig at du ikke skal ned og handle hver dag, og blive fristet af nogle nye varer hver dag. Derfor kan det også være en god ide at følge den indkøbsliste du har lavet hjemmefra. Så har du overblik over hvad du skal have, og sikre du ikke laver impulskøb. Ifølge Gallup er det kun 1 ud af 14 danskere der overholder deres indkøbsliste når de køber ind.

Hvis du ønsker at spare lån flere penge på mad så kan det være fornuftigt at lave mindre mad, hvis du har en tendens til at lave for meget. Hvis du kun laver mad så det passer til det antal personer du er, så slipper du for at købe så meget ind. Hvis du derimod altid laver meget mad, så kan det være en fordel af fryse ned. Dette sikrer nemlig at dine rester kan bruges en anden gang. Det kan enten spises dagen efter, eller bruges hvis det kun er teenageren der er hjemme til maden. Så kan han nemt og enkelt tø det op, og varme det. Så slipper du for at give ham penge til en pizza.

RENTEFRIT OG GRATIS LÅN i 30 DAGE

Tro det eller lad være; første lån du tager på nettet er gratis og rentefrit i 30 dage. Du skal naturligvis ikke låne penge, hvis du har lagt et godt budget, men der kan altid ske uforudsete ting her i livet. Sker der noget uventet, er det rart at vide, at du kan få et gratis lån under renter og gebyr.

Spar penge i hjemmet
Du kan faktisk spare penge på stort set alt i dit hjem. Et sted at spare mange penge er dit el-forbrug. En af de mest simple ting  som du kan gøre for at spare penge i dit hjem er at slukke for standby knapperne når du ikke bruger dem. F.eks. sluk for dit fjernsyn på stikkontakten når du ikke bruger dit fjernsyn. Her kunne det være smart at anskaffe sig en stikdåse med en sluk knap. På denne måde kan på en knap på stikdåsen slukke for alle dine standby knapper, og derved sparer strøm.

Hvis du lige er flyttet i nyt hus kunne en investering i nye hårde hvidevarer også være smart for dit strømforbrug, især hvis du har gamle hårde hvidevarer. Så kan det at opgradere til mere energibesparende maskiner være en god investering, og sparer dig penge i den lange ende.

Kilder: Trygt.dk og Kviklaan-info.dk

Disclaimer