Trådløs overvågning – virker det?

Trådløs videoovervågning er meget populært grundet til den ”trådløse” løsning som antyder at man ikke skal trække kabler fra kameraet til monitor eller harddiskoptageren. Kabelføringen er ofte det mest besværlige ved montering af videoovervågning, og de trådløse kameraer gør nu op med denne opgave. Men virker det ordentligt? Ja det gør det, men ikke i alle tilfælde.

Vælg en netværksbaseret løsning, hvis det skal være trådløst
Mange tests med mange forskellige trådløse løsninger fortæller at den klare anbefaling er at man vælger et netværksbaseret videoovervågningssystem (dvs. en løsning med IP-kameraer), hvis det er et krav overvågningen skal være trådløs. IP-kameraer kører over dit lokale netværk ligesom din PC, og denne transmission er digital. Det betyder også der ikke kommer støj på skærmen (enten er der forbindelse til internettet eller også er der ikke). For at et IP-kamera skal virke skal den være inden for din routers rækkevidde hvilket man skal have med i sine overvejelser når man skal købe et trådløst overvågningssystem.

Der findes også mange billige analoge kameraer på markedet, som er trådløse. Mange af dem lever dog sjældent op til det der står beskrevet. F.eks. ser man tit at de kan række op til 100-200 meter, hvilket er en urealistisk rækkevidde under normale forhold.

Se et stort udvalg af videoovervågning her.

Trådløse analoge kameraer er ikke krypteret
Man burde være opmærksom på at, et trådløst analogt signal ikke er kodet eller krypteret og kan derfor opsnappes af alle, der har en modtager. Naboen kan derfor, i princippet, følge med i overvågningen i dit hjem. Det er de færreste der vil have det.

Trådløst er dyrere
Prisen ved et trådløst system er betydeligt større end et kabel løsning med samme kvalitet. Her snakker man cirka 70-80 procent dyrere. Dette kan være en betydelig faktor men til gengæld sparer man omkostningerne/tiden når man skal trække kabler.

Trådløs betyder ikke ”strømfri”
Trådløs betyder naturligvis ikke at det ikke har brug for strømtilførsel – desværre. Så kabler slipper man ikke helt for men det er typisk sådan at vekselstrøm er let tilgængelig i de fleste hjem.

Altså er et trådløst videoovervågningssystem let og meget nemt at gå selv for med meget lidt teknologisk viden og engagement. De er nemme at skjule siden størrelsen er ret lille og pga. at kabler ikke er en nødvendighed. En ulempe er vel at selvom den ikke skal bruge kabler der skal tilsluttes en computer eller skærm skal den bruge et strømkabel. Så inde i kernen er det vel stadig en kablet enhed.

Disclaimer