Få overblikket over de forskellige typer af overvågningskameraer

Det kan være svært at vælge, hvilke kamera type man skal vælge, når man har sat sig for at anskaffe et videoovervågningssystem. Med denne artikel forsøger jeg at give et overblik over nogle forskellige ting, der er værd at overveje i forbindelse med dette valg.

Dome vs. Bullet kameraer

Disse to populærere kamera typer til videoovervågning kan som udgangspunkt optage i samme kvalitet. Der er altså andre faktorer der spiller en. Den  fremmest er der udseendet. Dome kameraet er en halv kugle med flad bund, som oftest er monteret i loftet eller udendørs væg. Det er ikke så fremtrædende som et bullet kamera, som er firkantet og aflangt. Fordelen ved dome kameraet er, at det kan være svære at ødelægge eller afmontere for tyvene, end bullet kameraet, da det ganske let at ødelægge.  Se Cecuitys udvalg af dome kameraer her.

Begge typer anskaffes i udendørs modeller og begge kan findes med og uden infrarødt lys, hvilket i min optik er uundgåeligt, hvis man har behov for udendørs overvågning. Det koster ikke ret meget mere i forhold til de ekstra fordele det giver.

Hvad skal jeg vælge?

Der er nogle forskellige faser du skal i gennem inden du er i stand til at vælge dit overvågningskamera. Når nedenstående spørgsmål kan besvares, er du i stand til at finde en løsning, der passer dine behov. Det gør det ligeledes nemmere for ekspedienten, at give dig den bedste vejledning.

  1. Hvad er formålet med overvågningen. Er det overvåge selvbetjeningen i den lokale put and take? Overvågning af et stort lager eller skal det bruges til udendørs overvågning.
  2. Skal det være muligt at tilslutte systemet internettet?
  3. Skal overvågningskameraerne være trådløse?
  4. Hvor mange kameraer har du brug for?
  5. Skal der være mulighed for, at man kan udvide systemet i fremtiden?
Disclaimer