En praktisk guide til skift af oliefilter

Det kan godt betale sig at holde styr på, hvornår man sidst har lavet et skift af motorolien og oliefilteret. Oliefilteret har nemlig en essentiel funktion i din bil; og hvis oliefilteret ikke får sorteret skidt og snavs fra din motorolie – så kan det koste dig dyrt.

Et oliefilter koster ikke mange penge, men det kan til gengæld koste mange penge at rette op på manglende skift af oliefilteret. Sørg for at du får udskiftet dit oliefilter efter 13-15000 kilometers kørsel; så optimerer du forholdene for din bilmotor.

Se et stort udvalg af oliefiltre fra Bosch her: https://landberg.dk/oliefilter

Bosch er en anerkendt producent af oliefiltre til alle typer biler, og du gør dig selv en bjørnetjeneste ved ikke at købe dit oliefilter i god kvalitet. De 50-100 kroner et godt oliefilter fra Bosch koster er mere end godt givet ud.

Sådan udskifter du dit oliefilter på bilen

I det følgende kan du læse de ting du skal gøre, når oliefilteret på bilen skal udskiftes. Hvis du selv har erfaring med at skrue i biler, så bliver det sikkert en nem opgave for dig. Omvendt, hvis du ikke har den store erfaring med mekanik og motorer, så bør du overlade olieskift og skift af oliefilter til din lokale mekaniker.

  • Find oliefilteret – typisk på undersiden af din bil
  • Varm motorolien op. Det gør den mere flydende og nemmere at skifte. Det gøres nemmest ved at lade bilen stå tændt i 3-5 minutter.
  • Tøm motorolien. Fjern oliedækslet, skru bundproppen af og tøm olien i en beholder.
  • Fjern oliefilteret. Du kan fjerne det brugte oliefilter med en oliefiltertang efter motorolien er blevet tømt.
  • Smør motorolie på dit nye oliefilter fra Bosch. Det gør det nemmere at skrue på plads.
  • Skru filteret på din bil. Nu har du fået sat det hele rigtigt på, og der skal blot påfyldes ny motorlie.

Er du klar til at give din bil en omgang forkælelse med nyt motorolie og et oliefilter i god kvalitet fra det tyske og anerkendte mærke Bosch?

Disclaimer