En investering i din sikkerhed

Et overvågningskamera er en god investering i sin egen sikkerhed og i sin ejendom. Et sted, hvor der er overvågning, er der langt mindre risiko for der vil blive begået kriminalitet, i forhold til et sted hvor der ikke er. Overvågning har en afskrækkende effekt på indbrudstyve og andre kriminelle. Når de ser et overvågningskamera et sted, ved de godt, at det ikke er her de skal bryde ind og stjæle fra, da de er klar over den risiko der er forbundet med det. På den måde har et overvågningskamera en forbyggende virkning overfor indbrud og tyveri. Hvis man alligevel skulle komme ud for at der bliver begået indbrud i sit hjem, eller lignende, vil et overvågningskamera være med til at finde tyven og supplere afgørende bevismateriale i en evt. retssag. På den måde har overvågningskameraet to funktioner; det forebygger en kriminel handling og kan være med til at sætte den kriminelle bag tremmer. Derfor kan det også få en til at føle sig mere tryg, da man ikke i samme grad behøver at bekymre sig om sit hjem, når man er væk fra det. Overvågningskameraet vil altid holde øje for dig.

Når det kommer til opsætning af overvågning på sin grund, er der nogle regler man skal overholde. For det første må man ikke filme ud mod offentlig vej og gade. For det andet skal evt. personer, der arbejder i dit hjem, være klar over overvågningen og godkende den.

Overvågningskameraer findes i mange prisklasser og har forskellige ting de er gode til. Fx skal man overveje hvad det er, der skal overvåges; er det et stort og åbent område, eller et langt og snævret område? Skal det filme indenfor eller udenfor? Skal det være infrarødt?

Når man har gjort sig sine overvejelser, er det bare med at få fat i sit overvågningskamera og sat det op. Derudover kan det også være en god idé at sætte et skilt op, hvorpå man skriver at man har overvågning på sin grund. Man har ikke pligt til dette, men det forstærker den forebyggende virkning af et overvågningskamera, da ubudne har nemmere ved at se der er videoovervågning på stedet.

Disclaimer